6 tips voor een energieke zoete nazomer

O wat is de nazomer toch een heerlijke tijd van het jaar. Lekker zoet, lekker nagenieten van de zomer. De energie van de zomer zit opgeslagen in alle mooie groenten en fruit die keihard zijn gegroeid in de zomer. Ze hebben alle energie van de zon opgeslagen voor ons.

Het is de tijd van het jaar waarin overvloed de overhand heeft. ABUNDANCE!!! De natuur reikt ons de ‘vruchten’, de zoetheid, het comfort dat we nodig hebben om de energie van de zomer vast te houden. Geniet! Voel de warmte van de zonnestralen rond het middag uur, geniet van prachtige oranje, goud gele gerechten, geniet van een heerlijke wijn, zie de kleuren in de natuur veranderen naar ‘goud’…….. Prachtig.

Om optimaal te genieten van deze bijzondere en mooie tijd van het jaar een paar tips om 

Geniet van alle energie die de zomer je heeft gegeven 🍎🍇🍑

Aarde

Maak contact met de aarde

Maak bewust contact met de aarde. Loop eens op blote voeten, spring, stamp of huppel. Of maak je tuin winter klaar en wroet lekker met je handen in de aarde.  Aarde hoort echt bij deze tijd van het jaar, letterlijk aarden! De aarde die ons alle groenten en fruit geeft om de winter door te kunnen komen. Een extra voorraadje aan te leggen. 

pompoen

Kook 'zoet'

Kook lekker met zoete, gele, oranje groenten. Eet heerlijk oranje fruit. De zomerzon heeft haar kracht en energie opgeslagen in deze groenten en fruit. Eet in deze tijd van het jaar druiven, wortel, pompoen, mais van het veld, abrikozen en cantaloupe meloenen.

Dit jaar was overigens een fantastisch jaar voor groenten en fruit. Alles was snel rijp en fantastisch qua smaak. In de champagnestreek was de oogst ruim 3 weken eerder dan ‘normaal’. De wijnmakers roemen het jaar nu al om de mooie, dikke en zoete druiven. 

theetje

Versterk je energie

Je merkt al dat het sneller koud wordt in de avond dus is het weer tijd voor een heerlijke kop thee. Maak voor jezelf bijvoorbeeld een lekkere ‘gele’ thee. Een gele thee heeft een zoetere nasmaak dan witte, groene of zwarte thee. Een schepje bio honing maakt het geheel helemaal af.

Ga naar buiten

Ga op van die prachtige Indian summer dagen lekker naar buiten, de natuur in. Zie hoe het bos veranderd, zie hoe de kleur van het water veranderd, snuif die heerlijke koele ochtend en avondlucht op. Geniet van de zachte warme zonnestralen rond het middaguur. 

Neem een picknickmand mee met heerlijk eten en verwen jezelf, je vrienden en je familie met een flesje wijn of zo’n heerlijke energie versterkende warme thee.

Draag een sjaal

Ja daar zijn we weer met de sjaal. Een sjaal is eigenlijk een onmisbare accessoire het hele jaar door. In deze tijd van het jaar is het eigenlijk een must! De wind neemt toe en veranderd vaak van richting in deze tijd van het jaar. De wind (hieronder valt ook tocht van open ramen en dergelijke) zorgt er vaak voor dat je verkouden wordt en je immuunsysteem wordt aangetast. Bescherm jezelf tegen deze invloed van buitenaf.

Beweeg mee met het ritme van de dag

De dagen worden korter, het wordt alweer vroeger donker. De natuur trekt zich langzaam terug. Jij bent een prachtig onderdeel van deze natuur en ook jouw lichaam kan alweer signalen geven dat het wat langer wil slapen. Energie besparen en zich klaar maken voor de winter. Geef er gewoon lekker aan toe. 

"you need to be down to earth to touch the sky"
-Upasand goeL-

Geef een reactie